Ah men altså, så har man en kunde der ringer og spørger om deres website er grønt, og så står man der med håreti postkassen. Grønt, - Hvad mener de ??.
Det nyeste nye (som måske ikke er så nyt igen, men som faktisk giver god mening). er "Grønne" websites. D
"Grønne" websites er noget ala følgende:
- Klimavenlig hosting
- Optimerede billeder
- Sustainable code (altså optimeret)
- God useability, således kunderne ikke bruger så megen tid på websitet (selvmodsigende)
- Adoption af Dark mode så der ikke bliver brugt så meget strøm på skærmen.
Jeg var ved at falde ned af stolen da jeg undersøgte hvad grønne / klimavenlige websites er. Meget af det giver god mening, og er jo i virkeligheden den måde vi har lavet websites på i mange år, således at de er SEO venlige (Aka. Google mener et website er "godt" hvis det responderer hurtigt, og virker godt på mobil også), så forskellen er ikke så stor.
Men lad os lige vende tilbage til punkt 1
Klimavenlig hosting
Klimavenlig hosting er lidt en utopi i sig selv. Medmindre du har din egen vindmølle der driver din server når vinden blæser bliver du nødt til at have en server, nogle routere og alverdens andet udstyr der sørger for websitet er oppe dag og nat. Der er hostingselskaber der smykker sig med at de er co2 neutrale, men det er udelukkende ved at købe co2 kvoter det er muligt. Der er heldigvis enkelte der bliver bedre til at drive deres infrastruktur mere engergivenligt, og bruger den varme der generes