Husk at få styr på billederne!

Performance

Husk at få styr på billederne!

Carl Rasmus Wriedt Bønnebæk
23 jan. 2023

Hvad er det man siger, - det er altid mekanikerens bil der er i stykker?.

Nå jeg skulle blære mig til en kunde i dag, hvor jeg jo selvfølgelig ville fortælle at jeg går meget op i performance, og derfor er mine egne sites også optimeret hvor vi kan efter bedste evne. Og det er de, - Både dette site Boennebaek.com og de øvrige er optimeret efter alle kunstens regler, - selvfølgelig hænger man på designet, som har de dependencies som der nu engang er, det er typisk css frameworket (bootstrap eller tailwnd), men det er efterhånden til at bære, så googles Lighthouse plejer at være overbærende.

Men som med alle andre sites, så overtager redaktøren når du som udvikler har sluppet sitet. Og det er der udfordringerne begynder, de benytter jo ikke samme web-optimerede testbilleder som du har brugt da du lavede løsningen. De finder billeder på nettet, får fotografer til at tage billeder m.v. så der er frit slag for at ødelægge performance totalt.

De fleste CMS systemer (Heriblandt umbraco) har god understøttelse for at croppe og resize billeder så det trods alt ikke går helt galt (raw 40mb jgp - Just saying) så det meste kan fanges. Men vil du have god performance, så skal du selv (som redaktør) gå den ekstra mile, og optimere dine billeder.

Og så er der jo de tilfælde, hvor udvikleren (I dette tilfælde mig selv) af uransagelige årsager havde glemt at benytte den rigtige måde at rendere billeder på i Umbraco, så her blev de serveret direkte, - det er som regel ikke et problem, da jeg som regel er opmærksom på størrelse, format og ja format. Men når man paster billeder ind, så ser man ikke alt. 

Forsiden på Boennebaek.com gik fra Performance score på 95% til 72% uden jeg lagde mærke til det, ene og alene fordi jeg har lagt et dårligt billede op fra et af de projekter jeg har lavet.

 

 

Kom bare nærmere

Skal vi mødes og drikke en kop kaffe, eller tage et hurtigt teams møde, så sig til

Lokation

København / Amager

Telefon

Tlf: +45 60200656