Holder du dig skarp ?

Holder du dig skarp ?

Carl Rasmus Wriedt Bønnebæk
05 apr. 2022

Jeg har lige haft fornøjelsen af at deltage i ansættelsessamtaler for en af mine kunder, og i den forbindelse kom jeg til at tænke på et emne som Jeg og mine konkolleger har talt en del om efterhånden som vi kommer op i årene.

Holder du dig skarp? - Spørgsmålet er simpelt, og de fleste vil svare at selvfølgelig gør de det. Men Jeg selv er efterhånden oppe i en alder hvor kunder / kolleger / medarbejdere spørger sig selv om han virkelig ved hvad der rører sig p.t.

Som sagt har jeg lige haft fornøjelsen af at deltage i ansættelsessamtaler. Og der er et punkt der rører mig dybt. De unge og friske, der kommer med 0 års erfaring andet end den de har samlet på studiet kan af gode grunde ikke have mange erfaringer. Og trods vores uddannelsesssytem og deres til tider gamle metoder at undervise i programmering og så videre, så har de trods alt en grundforståelse om hvad det drejer sig om. Dem forventer man med rette ikke så meget af. Det er som at tage et kørekort, når først det er taget skal du lære at køre bil efterfølgende.

Men de "ældre". (Ja sådan nogle som mig og opefter). - De har søren sjask susme en pligt til at holde sig skarpe på de trends og teknologier (og muligheder) der rører sig på markedet.

Jeg selv er sådan en all-around-kind-of-guy der kan lidt af det hele, - det virker super godt når man arbejder som sådan en der skal vide lidt om det hele, det kan være arkitekt, systemansvarlig eller hvad man nu ellers kalder det de forskellige steder. - Jeg træder ind med den hat der nu ellers passer på det sted hvor jeg "lander". Men det kan man kun hvis man har en føling med hvad de unge "rockstars" laver, og så kan man ellers sprede sit englestøv ud over projektet (såfremt man har mere på lager).

Og så tilbage til samtalerne. Det plager mig umådeligt meget at have Udvikler samtaler, hvor kandidaterne matcher krav, (C# og Web), men ikke har holdt sig opdaterede. 

Det er ganske rigtigt, at hvis du et et logisk tænkende, rationelt menneske der kan C# så når du langt mange steder, - men hvis du ikke har forholdt dig til de øvrige strukturer der angår det at kode (At det skal performe, at det skal være testbart), og at nogle andre skal administrere det ca. 10 minutter efter koden har sluppet dine hænder, så er man bare i disse dag ilde stedt.

Well, - det blev vel egentligt bare en omgang Lirum-Larum, - men det jeg i virkeligheden ville kommunikere (man er vel udvikler) er følgende.

  1. Stay Sharp - Vid hvilke frameworks der er oppe i tiden (Når jeg nævner .net core skal du nikke)
  2. Din kode kommer nok til at leve i en Cloud et sted, Vid noget om hvordan de fungerer - Du skal ikke være infrastruktur ekspert, men vid hvad det har af konsekvenser for den kode du laver), og så berig dig med viden om hvordan det hele hænger sammen, for ofte ved infrastruktur det heller ikke endnu.
  3. Din kode skal være testbar, - så "selvfølgelig" er det en naturlig den af den process at lave lave kode. (Og jeg mener det). Ikke testbar kode er ikke produktionskode.
  4. Vær bevidst om de dynamikker der er omkring den kode du laver, - Og bedre endnu, vid noget om dem (Cloud

 

Kom bare nærmere

Skal vi mødes og drikke en kop kaffe, eller tage et hurtigt teams møde, så sig til

Lokation

København / Amager

Telefon

Tlf: +45 60200656